Известие

Collapse
No announcement yet.

Отказа да включва скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отказа да включва скорости

След редица дребни проблеми дойде време и на нещо по-серозно.Та вчера реших да изляза малко на кафе из Малдост с една приятелка.Дотук всичко е чудесно,разходих се и до хижа Алеко.Навръщане на Люлинската караулка вкарвам от четвърта на треда,пускам съединителя и подавам газ.В тоя момент колата се изфорсира до към 3000 об. и зацепи.Помислих че съм стъпил на лед и гумите са превъртяли.Набрах скорост и тръгнах да превключвам на четвърта и в този момент вече не можех да превключа на която и да е предавка.Ясно,нещо и стана Доста неприятно като се има предвид че не съм сам Спрях изгасих колата и включих първа,натискам съединитела и тогава паля.Ситуацията при това положение е доста странна,защото колата започва да върви ,като че съм натиснал педала до средата.И така леко леко се прибрах По някакъв начин успявах да ги докарам до четвърта скоростите.Днес я карам на един приятел в сервиза и опитахме да обезвъздушим помпите на сиединитела-никакъв успех.Попита ме дали ми е претрисало като потеглям.Най-интересното беше че ми правеше такъв номер от 1 седмица и ми вика че трябва да сваляме скорости.Какъв ли може да е проблема.........?
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
    Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

И аз прекарах по същия начин вчерашния ден и ходих към 4 следобяд на Алеко с алфата.. Иначе това ми звучи като съединител , не като скорости.
    Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
    Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Сега се чух с майстора и ми каза че може да е изпаднала някоя пружина и да е застанала между феродовия и притискателния диск.Предполагам че скоростите утре след обяд ще са на земята и ще мога да кажа какво точно се е случило.А междувременно се воза с един Citroen ZX

Comment

Съединител ще да е и на двамата!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моя съединител не е давал никакви признаци,просто изведнъш отказа
          Last edited by slavips; d.m.y г., 17:12.

Comment

Ако пружинката се е скъсала няма и да усетиш признаци
            Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
            Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщение
              Ако пружинката се е скъсала няма и да усетиш признаци
              Ако се скъса възможно ли е да се получи нещо подобно?

Comment

Защо не проверите дал помпите работят може някоя от помпите да е заминала е ако е долната нали се сещаш че ще е добре при демонтаж на кутия да се смени и комплект съединител.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

колега според мен е някоя от помпите на съединителя но нз пиши като стане ясно какво е точно
                  sigpicлуди алфи 1.4 т.с 103hp на газ обикновенна газова brc

Comment

скоростите

приятеля според мен е съединителя пробвай да я изгасиш даваш на 4та палиш и потегляш се едно си на първа без да даваш гас. ако колата не изгасне значи феродото на съединителя е утишло.. и виж да не е от помпата на съединителя друго не мога да се сетя
                    Алфа 156 - втората любима в къщи
                    Yeeey.com - Музикални видео клипове и текстове на песни

Comment

За долна помпа се оказва май че трябва да се свалят скоростите!!?

Comment

Колега, има ли някакво развитие по темата - какво установиха в сервиза?
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                        X